Pályázati infók

A természetben, a városban, a nyüzsgő hétköznapokban vagy épp az emberi kapcsolatokban számos történet rejtőzik, amik mind csak arra várnak, hogy elmeséljék őket! Erről szól a Nikon Story fotópályázat, amiben a versenyzőknek történeteket kell bemutatniuk fotósorozataikon keresztül!

Nevezz be a Nikon Story-ba, válassz egy sztorit, és mutasd be 5 db saját készítésű, a pályázat ideje alatt készült fényképen keresztül! Ha a szakmai zsűri a te pályázatodat értékeli a legjobbnak, megnyerheted a fődíjat, a 300 000 Ft értékű Nikon Store utalványt vagy a további 4 db 100 000 Ft értékű Nikon Store utalvány egyikét!

Pályázat időtartama: 2019.07.29. 10:00 - 2019.09.08. 23:59
1.nevezz→2.válassz sztorit→3.fotózz→4.töltsd fel→5.nyerj

A Nikon Story egy rendhagyó fotópályázat, amiben a feladatod, hogy egy történetet (sztorit) mesélj el a fotóid segítségével. A versenyben a korábbi évektől eltérően így nem 1-1 db fotót vár tőled a zsűri témánként, hanem 5 db, a kiválasztott sztori (téma) által inspirált képet kell egy egységes sorozatban feltöltened!

A Nikon Story fotópályázatban található sztorik nem egzakt fotós témák, inkább inspirációul szolgálnak, azaz szabadon értelmezheted, hogy az egyes sztorikba pontosan mit és hogyan fotózol majd a verseny ideje alatt. Ha inspirációra vágysz, a galériában található sztorik leírásából, valamint az adott sztori nagykövetének képeiből könnyen ötleteket meríthetsz!

A fotópályázat ideje alatt minden sztoriban (témában) maximum egyszer indulhatsz. Az egyes sztorikba nevezett képeket, illetve azok sorrendjét szabadon változtathatod, amíg úgy nem döntesz, hogy a sztori lezárásával véglegesíted az adott sztori nevezését.

Kérdésed van?
GYIK Küldj e-mailt

Zsűri

Imre Tamás

Zsűrielnök

Imre Tamás a hazai fotográfia egyik megkerülhetetlen alakja, a Természetfotó Magazin és a Nature Photo Magazine főszerkesztője, a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség tagja. Karrierje során csak a nemzetközi fotópályázatokon közel 50 képe részesült kiemelkedő díjazásban. Itthon saját fotós iskolájában képzi a következő generációt, ahol egyebek mellett az Egyesült Államokban, Izlandon, Kenyában, Alaszkán, Costa Ricán vagy Tanzániában szerzett tapasztalatait és élményeit osztja meg hallgatóival.

Hajdú D.
András

Hajdú D. András szabadúszó dokumentarista fotós és Nikon nagykövet, díjainak és elismeréseinek számát felsorolni is nehéz. Az elmúlt 15 évben a világ számos pontján dolgozott, a pekingi olimpiától kezdve, New york-i jazzklubokon át a kongói őserdőig. Munkáival egyebek mellett eddig huszonhárom díjat nyert a Magyar Sajtófotó Pályázaton, közöttük háromszor kapta meg a pályázat nagydíját.

Soós
Bertalan

Berci karrierje partyfotósként indult, miközben könyvekből és az internetről sajátította el a fotózás legapróbb trükkjeit. Lelkesedése és elkötelezettsége meghozta neki a sikert, a National Geographic több alkotását is kiállította. Bercit különösen a városi témák vonzzák: lehet az street fotó, városkép, elkapott pillanat, urban hangulat vagy lesi-portré, remek érzékkel látja meg a legizgalmasabb fotós témákat, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy 2013 óta a 444.hu minden évben válogatást tesz közzé Berci legjobb budapesti fotóiból, valamint Lefotózlak! streetphoto blogját több mint 36 000-en követik!

Lénárt
Gábor

Lénárt Gábor szabadúszó fotográfus, aki portré-, divat-, lifestyle és esküvőfotózásra specializálódott. A hódmezővásárhelyi, de egyébként budapesti bázisú fotós munkája során Londonban, Párizsban és Barcelonában is aktívan alkot és tart workshop- okat. Karrierje során szinte az összes nagynevű modellügynökség felkérte már közös munkára.

Varga
Marietta

Marietta 2016-ban végzett a Moholy Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia szakán. Képi világát a letisztultság, a pontos kompozíciók, az érzékenyen megválasztott színek harmóniája teszi egyedivé. Munkáinak egyik fő pillére, hogy az építészeti fotográfiát ötvözi konceptuális gondolkodásmódjával, valamint személyes hangvételű témáival. A siófoki panelekről és a londoni brutalista épületekről készült különleges hangulatú sorozatai egyebek mellett a The Guardian, az iGNANT, az Index és az Octogon Magazin hasábjain is megjelentek már. 2017-ben a Lensculture Emerging Talent Awards egyik nyertese lett.