GYIK

A Nikon Story egy rendhagyó fotópályázat, amiben a fotósok nem 1-1 db szabadon választott képpel nevezhetnek, hanem pályázat sztorijai (témái) által inspirált történetet kell elmesélniük a képeiken keresztül.

A pályázók feladata, hogy egy történetet (sztorit) meséljenek el fotóik segítségével. Az egyes sztorikba 5 db, az adott sztori által inspirált képet kell egy egységes sorozatban feltölteniük a fotósoknak.

A pályázók minden sztoriban nevezhetnek, de minden sztoriban csak egyszer, azaz csak egy sorozatot tölthetnek fel az adott sztoriba.

Minden pályázó szabadon módosíthatja az adott sztoriba feltöltött képeit, amíg úgy nem dönt, hogy a sztori lezárásával véglegesíti nevezését. Ezt követően a képek módosítására már nincs lehetőség.

Minden pályázó szabadon módosíthatja az adott sztoriba feltöltött képeinek sorrendjét, amíg úgy nem dönt, hogy a sztori lezárásával véglegesíti nevezését. Ezt követően a sorrend módosítására már nincs lehetőség.

A pályázat 2019.07.29. 10:00-tól 2019.09.08 23:59-ig tart. Így összesen 42 nap áll rendelkezésre a fotók elkészítéséhez és a sztorik véglegesítéséhez.

A pályázatba kompakt, MILC és/vagy DSLR fényképezőgépekkel készült képeket vár a szakmai zsűri, azonban egy-egy sorozatban 5-ből 2 db kép okostelefonnal is készülhet. A Nikon Story szakmai zsűrije elhivatott fényképezés, mint művészet és önkifejezési forma minél szélesebb körű elterjesztésében, így a fotópályázatba nem csak Nikon, hanem bármilyen márkájú fényképezőgéppel nevezhetnek a fotósok.

Igen, azonban egy adott sztoriban található 5 képből maximum csak 2 db kép készülhet okostelefonnal, a többinek kompakt, MILC és/vagy DSLR fényképezőgéppel kell készülnie.

Fontos, hogy a Nikon Story fotópályázatba csak friss képpel nevezhetsz, tehát a sztorikba feltöltött fotók minden esetben a pályázat indulása után, 2019.07.29. 10:00 után készüljenek!

A feltölteni kívánt kép olyan .JPG lehet, amelyen hosszabbik oldala maximum 3500 pixel és terjedelme nem haladja meg a 10 Mbyte-ot. Törekedj a lehető legjobb minőségű, EXIF adatokkal rendelkező kép feltöltésére!

A Nikon Story fotópályázat fődíjasa 300 000 Ft értékű Nikon Store utalványt vihet haza, a további sztorik legjobbra értékelt fotósai pedig további 1-1 db 100 000 Ft-os utalvánnyal gazdagodnak, amit szintén a hivatalos Nikon Store-ban vásárolhatnak le.
 
Ezen felül a Nikon Story fotópályázat szakmai zsűrijének elnöke, Imre Tamás a fotópályázat lezárulta után a Nikon Story különdíjával, egy 150 000 Ft értékű fotós oktatással jutalmaz egy pályázót kiemelkedő fotósorozatáért.
 

A Nikon Story szakmai zsűrije minden véglegesített és lezárt sztorit értékel és pontszámmal lát el. Az így kapott pontszám fogja meghatározni, hogy ki, hol végez a rangsorban. A zsűri tagjai: Hajdú D. András, Lénárt Gábor, Soós Bertalan, Varga Marietta és a zsűri elnöke, Imre Tamás.

A Nikon Story nyerteseivel a regisztrációkor megadott e-mail címen vesszük fel a kapcsolatot a verseny és a zsűrizés lezárulta után.

A Nikon Story lezárulta után egy ünnepélyes díjátadó keretében adjuk át a nyereményeket a pályázat legsikeresebb fotósainak. A díjátadó részleteiről később adunk tájékoztatást!

A Nikon Story fotópályázat oldalát legfrissebb Google Chrome böngészővel ajánljuk használni.

Kérdésed van? Írj nekünk!